Bio gradonačelnik San Franciska

Da li je Kamala Haris započela karijeru vezom s duplo starijim političarem?

  • 23.07.2024. 08:39

Kamala Haris je počela da se bavi politikom kada je stupila u vezu sa uticajnim gradonačelnikom San Franciska Vilijem Braunom, a kasnije je postala potpredsjednica jer je bila Bajdenu potrebna žena koja nije bijelac, napisao je autor brojnih američkih bestselera Met Volš na društvenoj mreži Iks.

Inače, Volš na platformi Iks ima preko 2,9 miliona pratilaca.

Jesu li Simpsonovi predvidjeli i kandidaturu Kamale Haris? Dijeli se epizoda iz 2000.

Jesu li Simpsonovi predvidjeli i kandidaturu Kamale Haris? Dijeli se epizoda iz 2000.

"Sada će Kamala postati demokratski kandidat za predsjednika", dodao je Volš, jer prvi koji se nalazi na listi "ima demenciju". Harisova je, zaključuje on,  "napravila političku karijeru tražeći podršku moćnih."

Slično tvrdi još jedan korisnik društvene platforme Iks, koji se predstavlja pod imenom Džordž: "Nikada nemojte zaboraviti da je Kamala Haris, kada je imala 29 godina, započela aferu sa 60-godišnjim Vilijem Braunom, koji je bio gradonačelnik San Franciska i jedan od najmoćnijih u Kaliforniji."

Braun je bio prvi Afroamerikanac na mjestu gradonačelnika San Franciska. 

Kamala Haris ima podršku dovoljnog broja delegata za predsjedničku nominaciju

Kamala Haris ima podršku dovoljnog broja delegata za predsjedničku nominaciju

Prvi put je izabran za gradonačelnika 1995. godine. Tokom Braunovog mandata, ekonomija San Franciska je naglo rasla. Upamćen je kao gradonačelnik "dotkom ere". 

Njegova administracija je uključivala više Amerikanaca azijskog porijekla, Latinoamerikanaca, žena i homoseksualaca nego administracije svih njegovih prethodnika, piše RT Balkan.

"San Francisko hronikl" nazvao je Brauna "najistaknutijim gradonačelnikom San Franciska."

Braun je ponovo izabran i 1999. godine, ali ga je ograničenje mandata spriječilo da se kandiduje po treći put. Naslijedio ga je njegov politički štićenik Gevin Njusom.

Bajden predao štafetu Kamali Haris: Da li će je potvrditi i Demokratska partija?

Bajden predao štafetu Kamali Haris: Da li će je potvrditi i Demokratska partija?

Braun je Harisovoj, dodao je Džordž, kupovao "skupe poklone, uključujući i skupoceni 'be-em-ve', imenovao ju je u Kalifornijsku komisiju za medicinsku pomoć za platu od 72.000 dolara godišnje, kao i u Državni odbor za žalbe za osiguranje od nezaposlenosti, što joj je donijelo još 97.088 dolara godišnje".

Gradonačelnik Braun se kasnije suočio sa istragom o korupciji FBI, zbog deljenja unosnih gradskih ugovora i zbog imenovanja prijatelja i političkih saveznika na gradske funkcije.

Ovu vijest o vezi mlade Harisove i vremešnog gradonačelnika prenio je i "tim agencije Rojters za provjeru činjenica".

Mask objavio snimak Kamale Haris: Zamislite četiri godine ovoga

Mask objavio snimak Kamale Haris: Zamislite četiri godine ovoga

Postovi podijeljeni na društvenim mrežama, tvrdi Rojters, "prikazuju demokratsku potpredsjedničku kandidatkinju Kamalu Haris sa bivšim gradonačelnikom San Franciska Vilijem Braunom, opisujući ih kao 'oženjenog 60-godišnjeg Vilija Brauna i njegovu 29-godišnju ljubavnicu Kamalu'".

Uz objašnjenje tima: "Iako izgleda da je ova fotografija autentična, Braun je živio razdvojeno od supruge više jedne od decenije kada su on i Harisova izlazili sredinom 1990-ih."

Konačno, kako zaključuje Rojters, "njihova veza, koja je okončana 1995. godine, nikad nije bila tajna".

Pratite nas i putem Vibera