Došli u uniformama na sahranu

Sramno ponašanje: Suspendovan komandir policije koji je izjavio saučešće porodici monstruma Hajrizija

  • 15.08.2024. 10:33

Komandir policijske stanice Srbica tzv. Policije Kosova Muhamet Kajtazi razriješen je dužnosti nakon što je otišao da izjavi saučešće porodici ubijenog monstruma Fatona Hajrzija, koga je srpska policija ubila nakon što je ubio pripadnika naših snaga reda.

Vijest o njegovoj suspenziji saopštila je Kancelarija za medije tzv. Kosovske policije. Takođe je rečeno da tzv. Kosovska policija "postupa u skladu sa zakonskim ovlašćenima i preporukama PIK-a" (Policijskog inspektorata Kosova).

"Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona u svim slučajevima, uključujući i ovaj slučaj. Radnje se preduzimaju u skladu sa zakonskim ovlašćenjima koje ima i preporukama PIK-a, primenjujući iste“.

Šokantni snimci iz rodnog mjesta Fatona Hajrizija: Veličaju ga kao heroja dok čekaju tijelo

Šokantni snimci iz rodnog mjesta Fatona Hajrizija: Veličaju ga kao heroja dok čekaju tijelo

Suspendovani Kajtazi je sa još nekoliko policijskih službenika otišao u porodicu monstruma "da izjavi saučešće". Došli su u uniformama.

IPK je preporučio njegovu suspenziju nakon objavljivanja fotografija i vijesti u medijima, nazvavši to teškim disciplinskim prekršajem i teškim diskriminatornim ponašanjem.

Oglasila se žena Fatona Hajrizija

Oglasila se žena Fatona Hajrizija

Podsjetimo, monstrum Faton Hajrizi u Loznici je ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića, a njegovog kolegu Vjekoslava Ilića teško ranio kada su, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registarskih tablica.

U vozilu je bio Faton Hajrizi, čovjek koji je imao debeli dosije, čak 9 je puta bježao iz zatvora. Na pitanje šta ima u torbici, pucao je na njih. Nikola je pogođen u grudi i preminuo je na mjestu.

''Nešto je šuškalo u dvorištu, to je bio Faton Hajrizi, krao bicikl''

''Nešto je šuškalo u dvorištu, to je bio Faton Hajrizi, krao bicikl''

Uslijedila je potraga za Hajrizijem, koji je likvidiran nakon što je ponovo pokušao da napadne našu policiju koja je tragala za njim.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?