Albanski terorista

Sa 15 godina pozirao u uniformi OVK, tada je prvi put i ubio - Šok fotka Fatona Hajrizija

  • Izvor: Kurir
  • 24.07.2024. 15:43

Albanski terorista Faton Hajrizi, odbjegli robijaš i pripadnik OVK, 18. jula brutalno je ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) u Loznici, a 36 sati kasnije likvidiran je nakon što je opet pucao na pripadnike MUP-a Srbije.

Hajrizi je prvi put ubio sa 15. godina i to ruskog vojnika Igora Nikolajeviča Koršunova, a sada se na društvenim mrežama pojavila njegova fotografija iz tog perioda i to u uniformi OVK.

Fatonova prva žrtva bio je Koršunova ruski pripadnik snaga KFOR. Koršunov je stupio u rusku armiju kao vojnik po ugovoru, i bio je pripadnik elitnih Vazdušno-desantnih snaga - padobranaca. U sastavu te jedinice je došao na Kosovo i Metohiju, kao mirotvorac. Hajrizi, kako su tada pisali ruski mediji, upucao ga je 29. februara 2000. u Srbici, dok je Koršunov čekao svog komandanta ispred štaba francuskog KFOR-a.

- Koršunov je preminuo 3. marta 2000. od zadobijenih rana u francuskoj vojnoj bolnici nedaleko od Kosovske Mitrovice, a sahranjen je u rodnom gradu. U školi u njegovom rodnom mjestu 2015. godine otkrivena je spomen ploča, a svečanosti su prisustvovali i ruski veterani - naveli su ranije mediji i dodali da je Faton Hajrizi za to ubistvo odležao samo šest godina, od 27. Nakon toga Hajrizi je počinio još nekoliko ubistava, ali i drugih kriminalnih radnji, a ček devet puta je pobjegao iz zatvora.

Posljednji put Faton Hajrizi je pobjegao 6. jula, a već 18. jula u Lipničkom Šoru u Loznici ubio je srpskog policajca Nikolu Krsmanovića, dok je njegovog starijeg kolegu Vjekoslava I. (50) teško ranio. Kobne večeri, sat vremena iza ponoći, Krsmanović i njegov kolega zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka i zatražili od dvojice putnika da predaju dokumenta prilikom redovne kontrole graničnog punkta u Lipovačkom Šoru. Iako su putnici iz mercedesa predali dokumenta, ubrzo je došlo do pucnjave.

Faton Hajrizi ispalio je vatru u pravcu srspkih policajaca. Tom prilikom Krsmanović je od zadobijenih povreda preminuo, dok je njegov kolega teško ranjen. Vjekoslav I. krvav i povrijeđen uspio je da ispali nekoliko hitaca u pravcu napadača, ali je Hajziri pobjegao.

Еksploziv između dva stadiona u Parizu, dio grada blokiran (FOTO/VIDЕO)

Еksploziv između dva stadiona u Parizu, dio grada blokiran (FOTO/VIDЕO)

Vozač mercedesa Mithat Hadžić iz Tutina nakon ubistva ostao je na licu mjesta, i daljom istragom ustanovljeno je da je on taksista koji je Hajrizija prevozio iz Preševa ka Loznici. On je navodno, na saslušanju naveo "da mu je ubica rekao da ide kod Marka Markovića, koji je inače, vlasnik hotela u Bijeljini." Takođe, naveo je da mu je Hajrizi za tu vožnju navodno trebalo da plati 450 evra.

Dok je policija tragala za bjeguncem, dogodila su se još dva hapšenja, jedno u Bijeljini, a drugo u Mladenovcu. Lisice na ruke stavljene su narko-dileru Zoranu Radovanoviću, kao i njegovoj supruzi Ivani, inače, blogerki koja je na društvenim mrežama savjetovala druge majke kako da rade i zarađuju od kuće. Oni su saslušani u nadležnim tužilaštvima i njima je, kao i taksisti određeno zadržavanje do 30 dana.

Nakon 36 sati potrage za ubicom srpskog policajca, Faton Hajrizi je likvidiran na obroncima Gučeva, 12 kilometara od mjesta Lipnički Šor gdje je nemilosrdno ubio Krsmanovića i ranio drugog policajca. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.