Албански терориста

Са 15 година позирао у униформи ОВК, тада је први пут и убио - Шок фотка Фатона Хајризија

  • Извор: Курир
  • 24.07.2024. 15:43

Албански терориста Фатон Хајризи, одбјегли робијаш и припадник ОВК, 18. јула брутално је убио српског полицајца Николу Крсмановића (34) у Лозници, а 36 сати касније ликвидиран је након што је опет пуцао на припаднике МУП-а Србије.

Хајризи је први пут убио са 15. година и то руског војника Игора Николајевича Коршунова, а сада се на друштвеним мрежама појавила његова фотографија из тог периода и то у униформи ОВК.

Фатонова прва жртва био је Коршунова руски припадник снага КФОР. Коршунов је ступио у руску армију као војник по уговору, и био је припадник елитних Ваздушно-десантних снага - падобранаца. У саставу те јединице је дошао на Косово и Метохију, као миротворац. Хајризи, како су тада писали руски медији, упуцао га је 29. фебруара 2000. у Србици, док је Коршунов чекао свог команданта испред штаба француског КФОР-а.

- Коршунов је преминуо 3. марта 2000. од задобијених рана у француској војној болници недалеко од Косовске Митровице, а сахрањен је у родном граду. У школи у његовом родном мјесту 2015. године откривена је спомен плоча, а свечаности су присуствовали и руски ветерани - навели су раније медији и додали да је Фатон Хајризи за то убиство одлежао само шест година, од 27. Након тога Хајризи је починио још неколико убистава, али и других криминалних радњи, а чек девет пута је побјегао из затвора.

Посљедњи пут Фатон Хајризи је побјегао 6. јула, а већ 18. јула у Липничком Шору у Лозници убио је српског полицајца Николу Крсмановића, док је његовог старијег колегу Вјекослава И. (50) тешко ранио. Кобне вечери, сат времена иза поноћи, Крсмановић и његов колега зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака и затражили од двојице путника да предају документа приликом редовне контроле граничног пункта у Липовачком Шору. Иако су путници из мерцедеса предали документа, убрзо је дошло до пуцњаве.

Фатон Хајризи испалио је ватру у правцу срспких полицајаца. Том приликом Крсмановић је од задобијених повреда преминуо, док је његов колега тешко рањен. Вјекослав И. крвав и повријеђен успио је да испали неколико хитаца у правцу нападача, али је Хајзири побјегао.

Експлозив између два стадиона у Паризу, дио града блокиран (ФОТО/ВИДЕО)

Експлозив између два стадиона у Паризу, дио града блокиран (ФОТО/ВИДЕО)

Возач мерцедеса Митхат Хаџић из Тутина након убиства остао је на лицу мјеста, и даљом истрагом установљено је да је он таксиста који је Хајризија превозио из Прешева ка Лозници. Он је наводно, на саслушању навео "да му је убица рекао да иде код Марка Марковића, који је иначе, власник хотела у Бијељини." Такође, навео је да му је Хајризи за ту вожњу наводно требало да плати 450 евра.

Док је полиција трагала за бјегунцем, догодила су се још два хапшења, једно у Бијељини, а друго у Младеновцу. Лисице на руке стављене су нарко-дилеру Зорану Радовановићу, као и његовој супрузи Ивани, иначе, блогерки која је на друштвеним мрежама савјетовала друге мајке како да раде и зарађују од куће. Они су саслушани у надлежним тужилаштвима и њима је, као и таксисти одређено задржавање до 30 дана.

Након 36 сати потраге за убицом српског полицајца, Фатон Хајризи је ликвидиран на обронцима Гучева, 12 километара од мјеста Липнички Шор гдје је немилосрдно убио Крсмановића и ранио другог полицајца. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)