Crna Gora

Ovo su Srbi koje su ubili škaljarci

  • Izvor: Kurir
  • 15.10.2024. 13:41

Crnogorska policija saopštila je da je podnijela krivične prijave protiv četvorice pripadnika škaljarskog klana zbog sumnje da su prije pet godina u Crnoj Gori ubili dvojicu mladića iz Srbije, a kako "Kurir" saznaje, u pitanju su Vukašin Gošović (21) i Filip Marjanović (23).

Podsjetimo, imena dvojice mladića nalazila su se na crnom spisku nestalih osoba, koji je isplivao u javnost nakon hapšenja kriminalne grupe osumnjičenih Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Naime, poslije razbijanja beogradske ćelije kavačkog klana 4. februara 2021. godine, otkriveno je da je u prethodne dvije godine nestalo mnogo mladića o čijoj se sudbini ništa ne zna.

Misteriozni dronovi 17 noći izluđivali Pentagon

Misteriozni dronovi 17 noći izluđivali Pentagon

"Za nepune dvije godine nestalo je 10 lica i ovo nije konačan spisak. Mi ne možemo da tvrdimo da su oni ubijeni, ali oni nisu nađeni, ni porodice ne znaju ništa o njima. Ja bih se prosto iznenadio da su živi", rekao je poslije hapšenja Belivukovog klana Bogdan Pušić, tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije.

Pet godina kasnije, crnogorska policija rasvijetlila je dvostruko ubistvo i podnijela krivične prijave protiv osumnjičenih - Stefana Ðukića Mandića, Milana Brajovića, zvanog Fitilj, Еmila Tuzovića i Gorana Milašinovića.

Podsjetimo, Gošović i Marjanović su posljednji put viđeni kada su 2019. godine krenuli iz Srbije u Crnu Goru. Njih je, kako je ranije sama pričala za medije, do granice automobilom odvezla majka Filipa Marjanovića. Ona je tada potvrdila da je znala da je njin sin u kriminalnim poslovima.

Poznati muzičar preminuo u 38. godini: Povreda glave bila kobna

Poznati muzičar preminuo u 38. godini: Povreda glave bila kobna

"Godinama se ništa nije znalo o njihovoj sudbini. Pošto se Vukašin Gošović ranije dovodio u vezu sa Goranom Veličkovićem Goksijem, kako se sumnja jednom od žrtava Belivukovog klana, postojale su indicije i da je ovaj mladić žrtva iste kriminalne grupe. Međutim, crnogorska policija sada je otkrila da iza njihovog ubistva stoje škaljarci koji već deceniju vode surovi rat do istrebljenja sa kavčanima, čiji su dio, kako se sumnja, bili i Belivuk i njegova ekipa", objašnjava neimenovani izvor "Kurira".



Kako su objavile crnogorske "Vijesti", osumnjičeni za dvostruko ubistvo dvojice državljana Srbije, Milan Brajović i Goran Milašinović, koji se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, su saslušani od strane specijalnog tužioca, dok su osumnjičeni Еmil Tuzović i Stefan Đukić Mandić, nedostižni državnim organima, jer su lišeni slobode u inostranstvu, zbog drugog krivičnog djela i za njima je raspisana potjernica. Podsjetimo, njih dvojica su 2020. uhapšena u Ukrajini nakon što su, kako se sumnja, pokušali da ubiju Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.

Igrao finale sa Novakom, pa nestao: Kirjos otkrio da li se vraća!

Igrao finale sa Novakom, pa nestao: Kirjos otkrio da li se vraća!

Kao motiv ubistva Gošovića i Marjanovića, navodi se to što su pripadnici škaljarskog klana smatrali da su oni učestvovali u ubistvu njihovog saradnika Z. N.

"Pripadnici škaljarskog klana tokom 2019. godine su u kući jednog od njih, osumnjičenog Milana Brajovića, u danilovgradskom naselju Jelenak, ubili dvojicu državljana Srbije, Filipa M. i Vukašina G, a njihova tijela potom sakrili", naveli su izvori "Vijesti".


(Foto: Privatna arhiva)

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.