Akcija ”Kod”

Otkriveni provalnici koji su krali ”rolekse” po Austriji

  • Izvor: ATV
  • 31.10.2023. 11:33

Tri osobe uhapšene su u međunarodnoj akciji ”Kod” usmjerenoj na otkrivanje i procesuiranje osumnjičenih za više teških krađa na području Austrije!

Akciju sprovodi Urava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Istočnom Sarajevo, te PU Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik.

”U okviru akcije izvršeni su pretresi na osam lokacija, a uhapšene su tri osobe. Predmet istrage su V.J., B.K., S.M., S.N. i G.S. čija je imovina pretresena. Tom prilikom pronađeno je oružje, municija, skupocjeni satovi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret”, navode u MUP-u Srpske.

Dodaju da će po završetku akcije S.M., S.N. i G.S. biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni V.J. i B.K. trenutno su nedostupni istražnim organima i za njima će biti raspisana potjernica.

Akcija je sprovedena u saradnji sa policijom Austrije. Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni su uglavnom pljačkali juvelirnice u Austriji.

Pratite nas i putem Vibera