Obijali juvelirnice

Poznati identiteti uhapšenih u akciji ”Kod”

U akciji ”Kod”, usmjerenoj na otkrivanje osumnjičenih za provale u juvelirnice u Austriji, uhapšeni su Savo Manojlović, Slaviša Nakić i Goran Sirar, dok se u bjekstvu nalaze Vitko Jokić i Bojan Košarac, potvrđeno je za ATV.

Akcija ”Kod” sprovodi se na području Bijeljine, Zvornika i Istočnog Sarajeva, gdje su izvršeni pretresi na osam lokacija koje su osumnjičeni koristili. Akcija ima međunarodni karakter i realizuje se u saradnji sa policijom Austrije, s ciljem procesuiranja osumnjičenih za više teških krađa u toj zemlji i to mahom u u juvelirnice iz kojih su krali skupocjeni nakit, satove...

U MUP-u Srpske saznajemo da je većina uhapšenih već ima bogat policijske dosije i dovođeni su u vezu sa automafijom, imovinskim deliktima, ali i trgovinom narkotika.

Slaviša Nakić je više puta osuđivan u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti auto-kriminala. Hapšen je zbog provala u zlatare, nanošenja tjelesnih povreda, kao i zbog trgovine narkoticima.

Otkriveni provalnici koji su krali ”rolekse” po Austriji

Otkriveni provalnici koji su krali ”rolekse” po Austriji

Savo Manojlović osuđen je na dvije i po godine zatvora u okviru predmeta "Papirus", koji je Tužilaštvo BiH vodilo protiv 11 osoba osumnjičenih da su kriminalcima iz regiona omogućavali dobijanje originalnih pasoša BiH kroz krađe identiteta.

Odbjegli Bojan Košarac je jedan od optuženih članova automafije u predmetu "Volan", kojim je obuhvaćeno ukupno 27 osoba optuženih za krađe više od 200 automobila. 

Vitko Jokić ranije je dovođen u vezu sa kriminalnim grupama sa područja Istočnog Sarajeva. Operativni podaci policije ukazivali su da je bio umiješan u krađe vozila koja su korištena u izvršenju teških krivičnih djela. Sirar je njegov kum.

Pratite nas i putem Vibera