Akcija ”Window”

Osumnjičeni za provale na saslušanju, tužilac odlučuje o prijedlogu za pritvor

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka danas je počelo saslušanje četvorice uhapšenih u akciji ”Window” osumnjičenih da su u posljednja tri mjeseca obijali kuće i stanove širom Republike Srpske odakle su ukrali veću količinu novca, zlata i drugih vrijednijih predmeta.

Na saslušanju su Sreten Simić (54), Boris Simić (23) iz Bijeljine, te Dejan Mijatović (32) i Darko Jokić (38) iz Zvornika.

Gotovo svi su poznati kao višestruki prestupnici. To se posebno odnosi na Simića i Jokića koji su ranije pravosnažno osuđeni za više od 20 krivičnih djela. Presude su im izricane zbog teških krađa, krađa, nasilničog ponašanja, iznude...

Poznata imena uhapšenih u akciji

Poznata imena uhapšenih u akciji "Window"

”Nakon ispitivanja osumnjičenih tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena”, navode u OJT Banjaluka.

Dodaju da su osumnjičeni uhapšeni u okviru višemjesečne akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i policijskih uprava Gradiška, Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

Uhapšeni u akciji „Window“ sprovedeni u OJT

Uhapšeni u akciji „Window“ sprovedeni u OJT

”Osumnjičenima se na teret stavlja da su od 9. septembra do 10. decembra 2023. godine upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva koristili odsustvo vlasnika stambenih objekata te nasilnim putem ulazili u objekte i tom prilikom otuđili veću količinu novca, zlato i druge predmete”, saopštilo je OJT Banjaluka.


Pratite nas i putem Vibera