Obijali kuće

Poznata imena uhapšenih u akciji "Window"

U akciji "Window" uhapšeni su Sreten Simić zvani Ćoro, Boris Simić i Branislav Miličić iz Bijeljine, te Darko Jokić i Dejan Mijatović zvani Kriger, saznaje ATV.

Akcija se sprovodi s ciljem procesuiranja provalničke grupe za koju se sumnja da je u posljednja tri mjeseca organizovano ”operisala” širom Srpske, provaljujući u kuće i stanove odakle su krali novac i vrijednije predmete.

Većina uhapšenih već ima policijske dosije i ranije su dovođeni u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti imovinskih delikata.

Sreten Simić već godinama važi za bezbjednosno interesantnu osobu. Hapšen je i prije dvije godine zbog sumnje da je, zajedno s dvije nepoznate osobe, iz kuće u Petrovu ukrao 17.800 KM. Svojevremeno je bio i žrtva otmice kada su ga tri muškarca, uz prijetnju pištoljem, strpali u vozilo i odvezli u šumu kod Pala. Tražili su novac kako bi ga pustili, ali je na kraju pušten bez naknade.

Uhapšena grupa provalnika koja je ”harala” Srpskom

Uhapšena grupa provalnika koja je ”harala” Srpskom

Darko Jokić je ranije hapšen kao član grupe koja je na području Zvornika pljačkala vikendice, garaže, ali i preduzeća u kojima bi skidali dijelove sa automobila i slično.

Nezvanično saznajemo da je akcija ”Window" dobila naziv po tome što je ova grupa najčešće ulazila tuđe domove obijajući prozor na kući. Osumnjičeni su se koristili i ometačem signala, koji vlasnicima blokira daljinsko zaključavanje vrata na vozilima, garažama ili kapijama. Kada se vlasnici udalje od kuće lopovi potom ulaze za njima i iz kuće odnose sve vrijednije stvari.

U MUP Republike Srpske navode da je akcija u toku, te da se vrše pretresi na više lokacija. U akciji učestvuju Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske i policijske uprave Gradiška, Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

”Za uhapšene postoji osnov sumnje da su izvršili 12 krivičnih djela teške krađe na području Republike Srpske”, saopštio je MUP Srpske.

Sumnja se da je broj provala daleko veći i iz policije pozivaju građane da prijave provale, ukoliko to dosada nisu učinili.

”MUP Republike Srpske poziva građane koji su u protekla tri mjeseca imali provale u njihove stambene ili poslovne objekte, a koja djela nisu prijavili policiji, da to učine u nadležnim policijskim stanicama ili putem besplatnog broja telefona 122”, navode u MUP Srpske.

Pratite nas i putem Vibera