Dalmacija

Otac i sin brutalno pretukli čovjeka zbog parkinga

  • Izvor: Agencije
  • 06.08.2024. 21:55

Policijska uprava splitsko-dalmatinska saopštila je da su nakon kriminalističkog istraživanja u pritvor predali 78-godišnjaka i njegovog 45-godišnjeg sina zbog sumnje da su u ponedjeljak oko podne u Murvici na Braču zbog nesuglasica oko parkiranja i korištenja puta napali 58-godišnjaka.

Sina sumnjiče da ga je više puta udario metalnom šipkom, dok ga je otac oštrim predmetom – šrafcigerom okrznuo po abdomenu.

Prijavljeni su za tešku tjelesnu povredu, a policija ih je predala u pritvor jer su, kako navode, ranije evidentirani kao počinioci krivičnih djela i prekršaja s elementima nasilja.

Šta kažu vozači za najavljeno slanje kazni za prekršaje snimljene nadzornim kamerama

Šta kažu vozači za najavljeno slanje kazni za prekršaje snimljene nadzornim kamerama

Napadnuti Boris Kašljević kaže da već duže ima problema s osumnjičenima, ocem i sinom Smiljenkom i Pjerinom Pavišićem i da ovo nije prvi događaj radi kojeg je u Murvicu dolazila policija, prenosi "Dalmatinski portal".

"Prije dvije godine stari Pavišić mi je prijetio nožem i oštetio automobil. Juče su me prvo verbalno napali kada sam suprugu i sina dovezao na plažu. Otišao sam poslije u mesara i ispred moje kuće me napao mlađi Pavišić. Prišao mi je s leđa i poprskao me sprejem. Sve mi je utrnulo. Onda me počeo šaketati, othrvao sam se nekako, došli su ljudi, rastavili nas", rekao je on.

Šta je bolest poljupca - virus može ostati u tijelu cijeli život

Šta je bolest poljupca - virus može ostati u tijelu cijeli život

"Kasnije sam otišao po suprugu i sina. Bio je stariji sin sa mnom. Pojavili su se Pavišići, Pjerino sa šipkom i stari Smiljenko s šarafcigerom . Bilo je tu još ljudi. Pjerino me svom snagom udario šipkom, a i stari me poslije dohvatio. Krvavog su me prebacili najprije u bolnicu u Supetar, a potom gliserom u KBC Split. Jezivo je ovo. Teror u malom mjestu, ne znam šta će se dogoditi idući put kada ih sretnem", rekao je Boris Kašljević, koji je dobio četiri šava na glavi i gips na ruci.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: