Бањалука

Шта кажу возачи за најављено слање казни за прекршаје снимљене надзорним камерама

  • Извор: АТВ
  • 06.08.2024. 19:40

Више од 300 саобраћајних несрећа десило се само током јула на подручју Бањалуке. Превенција очигледно бахатим возачима није довољна.

Број прекршаја је све већи а безбједност саобраћаја погоршана. Полиција се зато одлучила на наредни корак. Од 1. августа помно прате снимке надзорних камера.

Пролазак на црвено, насилничка вожња, претицање, неће се толерисати. За све што камера забиљежи а полицијски службеници на снимку уоче, стићи ће казна.

"Све те камере на којима буду уочени прекршаји, полицијски службеници ће обрађивати, преко регистарских ознака ће се пронаћи власник и истом ће бити написан прекршајни налог и послат на адресу. У случају да власник није возио биће и изјава гдје ће он моћи да наведе ко је управљао у моменту чињења прекршаја", објашњава Тихомир Тадић, инспектор за безбједност саобраћаја ПУ Бањалука.

332 надзорне камере су на подручју Бањалуке на 101 локацији. Већ су имале огромну улогу у рјешавању кривичних дјела,од оних тешких па до нарушавања јавног реда и мира.

Помогле су и да се стане у крај возачима који се удаље са лица мјеста, а од великог значаја су и на обезбјеђењу великих скупова. Возачи углавном кажу да немају ништа против да се и на овај начин уведе више реда али сматрају и да се возачи правила углавном придржавају.

"Зависи од појединица али 90 одсто јесу, људи се придржавају правила, има некад неких проблема“, каже нам један возач.

Други додаје да је велика гужва, да је саобраћај оптерећен.

"Гужва јесте јер су дошли људи са стране“, каже један возач.

Недржање одстојања, неприлагођена брзина, одузимање првенства и даље су главни узроци саобраћајки. Из полиције зато апелују на све учеснике у саобраћају да се придржавају прописа и правила. Тако ће спасити и свој и туђи  живот.

Пратите нас и путем Вибера