Sud BiH

Određen pritvor Dariju Jekiću

  • Izvor: ATV
  • 29.09.2022. 14:43

Dariju Jekiću, osumnjičenom za organizovani kriminal, Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor, navedeno je na sajtu ove institucije.

"Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da će ponoviti krivično djel", stoji u saopštenju.

Iz Suda podsjećaju da je Jekić osumnjičen u predmetu "Veljko Ugrenović i drugi" te ga terete da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz i izazivanje opšte opasnosti.

Podsjećamo, Jekić, koji je potraživan međunarodnom potjernicom zbog više krivičnih djela, u prisustvu advokata su u utorak predao Tužilaštvu BiH. 

Iz Tužilaštva BiH ranije su naveli da je Jekić pod istragom i u predmetu "Storage", koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama, a osumnjičen je za organizovani kriminal, lično učestvovanje u teškom ubistvu, kao i promet velikih količina droga.

"Osumnjičeni je duže vijeme bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice", rekli su iz Tužilaštva.