Kod Vrnjačke Banje

Direktor škole o autobusu koji se zapalio: Otkrio sve detalje nesreće

  • Izvor: Telegraf
  • 05.06.2024. 19:09

Autobus, koji je prevozio učenike OŠ Momčilo Živojinović iz Mladenovca, danas se zapalio na oko 12 kilometara prije Vrnjačke Banje. U pitanju je vozilo kompanije "Leka prevoz", a kako je potvrđeno iz MUP-a, niko od putnika nije povrijeđen.

Ovlašćeno lice kompanije potvrdilo je da je došlo do nesreće, a sada se za Telegraf.rs oglasio i direktor škole, Miljan Novović.

On je objasnio kako je došao do nesreće.

Umalo tragedija: Autobus prevozio đake, bilo 76 putnika

Umalo tragedija: Autobus prevozio đake, bilo 76 putnika

- Svi smo bili u autobusu kada smo vidjeli dim. Vozač i ja smo izašli iz autobusa i vidjeli da je FTP filter počeo da dimi. Da bi se spriječilo dalje širenje uzeli smo protivpožarni aparat, međutim to je bila greška. Da je vozač samo ugasio autobus, ništa se ne bi desilo. Djeca su nakon toga bezbjedno izašla i stajala sa strane dok po nas nije došao drugi autobus. Otišli smo u Vrnjačku Banju i obišli je, a sada smo na putu za Mladenovac - istakao je direktor za Telegraf.rs, pa je komentarisao izjavu da će se provjeriti da li su se djeca igrala upaljačem i tako zapalila autobus:

Oglasio se prevoznik: Еvo šta bi mogao biti uzrok požara u autobusu

Oglasio se prevoznik: Еvo šta bi mogao biti uzrok požara u autobusu

- To nije tačno. Naravno da se nisu igrala upaljačima. Ta djeca su šesti razred i jako su poslušna - navodi direktor.

Podsjetimo, do nesreće je došlo danas kada su se učenici OŠ Momčilo Živojinović vraćali sa ekskurzije na Kopaoniku. Na sreću niko nije povrijeđen, a policija i vatrogasci reagovali su brzo. Djeca su se nakon požara nastavila svoju ekskurziju, a sada su se uputila nazad u Mladenovac.

Jezive scene: Zapalio se autobus koji je prevozio djecu!

Jezive scene: Zapalio se autobus koji je prevozio djecu!





Pratite nas i putem Vibera