Sud BiH

Određen pritvor petorici uhapšenih u akciji ”Roleks”

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Milanu Raševiću, Danijelu i Branku Dragašu, Milanu Lazareviću i Draženu Salamadiji koji su uhapšeni u akciji ”Roleks”.

U Sudu BiH navode da se njima na teret stavlja da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge. Pritvor je određe do 11. jula ili nove odluke suda.

”Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, te bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak skrivanjem dokaza ili uticajem na svjedoke”, navode u Sudu BiH.

Poznata imena uhapšenih u akciji ”Roleks”: Osumnjičeni za krijumčarenje dvije tone marihuane

Poznata imena uhapšenih u akciji ”Roleks”: Osumnjičeni za krijumčarenje dvije tone marihuane

Kao što je ATV pisao grupi se na teret stavlja da su u periodu od 2019. do 2021. godine prokrijumčarili oko dvije tone marihune. Sumnja se da su drogu nabavljali u Crnoj Gori i prebacivali je u Foču i Bileću odakle su je dalje distribuisali prema BiH i dalje prema Еvropskoj uniji i to sa vozilima koja su imala ugrađene improvizovane ”štekove” za skrivanje droge.

Pogledajte hapšenje osumnjičenih u akciji ”Roleks”

Pogledajte hapšenje osumnjičenih u akciji ”Roleks”

Većina osumnjičenih ima bogate kriminalne dosijee i ranije su dovođeni u vezu sa trgovinom narkotika. Protiv Raševića i Salamadije Tužilaštvo BiH je već podiglo optužnici za krijumčarenje marihuane u okviru predmeta ”Staza”.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program