Otvoreni za nove ideje

Loše vijesti za Ameriku: Saveznik napravio istorijski zaokret?

  • 10.09.2024. 15:50

Saudijski ministar industrije Bandar el Koraef rekao je da je njegova zemlja "otvorena za nove ideje", uključujući upotrebu juana u trgovini sirovom naftom.

Naftom bogata bliskoistočna država zainteresovana je za kineske proizvode kao što su električna vozila (ЕV), putnički avion C919 i infrastrukturne projekte obnovljive energije u pokušaju da diversifikuje svoju ekonomiju, piše "Saut Čajna morning post".

Budžet Saudijske Arabije biće u deficitu

Budžet Saudijske Arabije biće u deficitu

- Vjerujemo da će Saudijska Arabija učiniti ono što je u njenom najboljem interesu... ali mislim da će Saudijska Arabija uvijek pokušavati nove stvari i otvorena je za nove ideje, a mi pokušavamo da ne miješamo politiku sa trgovinom - rekao je ministar.

Šire usvajanje petrojuana – skraćenica za upotrebu kineske valute u prekograničnoj trgovini sirovom naftom – smatra se sljedećim korakom u internacionalizaciji juana i predstavlja izazov sveprisutnom američkom dolaru na globalnim tržištima roba.

Mohamedu bin Salmanu ugrožen život?

Mohamedu bin Salmanu ugrožen život?

Upotreba kineske valute je povećana - kao i trgovina sa Rusijom, najvećim kineskim izvorom sirove nafte – nakon što je Moskva bila isključena iz sistema američkog dolara po početku Specijalne vojne operacije 2022.

Pratite nas i putem Vibera