Savjet stručnjaka

Koliko para treba držati u kući?

  • Izvor: Kurir
  • 29.07.2024. 16:23

Njemačka kancelarija za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama kaže kako bi svako domaćinstvo trebalo da ima bar nešto gotovine.

Iako mnogi preživljavaju od plate do plate, stručnjaci savjetuju kako bi svako domaćinstvo trebalo da ima bar nešto gotovine za hitne slučajeve. Oni koji uspiju da uštede novac često ga ostavljaju ‘ispod kreveta’, ali puno njih uopšte nema gotovinu kod sebe nego se, uglavnom, koristi bezgotovinskim plaćanjem i sva im je ušteđevina na računima u banci.

Međutim, Njemačka kancelarija za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama kaže kako bi svako domaćinstvo trebalo imati bar nešto gotovine. Kažu kako u slučaju nestanka električne energije bankomati ne rade, pa se ne može doći do novca.

Ako dođe do nestanka struje tada je onemogućeno bezgotovinsko plaćanje pa vam je u tom slučaju potrebna gotovina jer bez opipljivog novca nećete moći ništa ni da kupite, ni da platite. Zbog toga njemačka kancelarija preporučuje da bi svaka kuća trebalo da ima 500 evra gotovine za hitne slučajeve, piše Feniks magazin.

- Svako domaćinstvo bi trebalo da ima rezervu gotovine kod kuće – preporučuje se oko 500 evra u manjim novčanicama – savjetuju i naglašavaju kako je potrebno za tu gotovinu pronaći dobro skrovište.

Takođe, svakako bi trebalo izbjegavati čuvanje novca ispod kreveta, u limenkama za kafu ili u polici s knjigama, već za njega treba pronaći adekvatno mjesto koje provalnici neće otkriti.

(Poslovni dnevnik)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.