Савјет стручњака

Колико пара треба држати у кући?

  • Извор: Курир
  • 29.07.2024. 16:23

Њемачка канцеларија за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама каже како би свако домаћинство требало да има бар нешто готовине.

Иако многи преживљавају од плате до плате, стручњаци савјетују како би свако домаћинство требало да има бар нешто готовине за хитне случајеве. Они који успију да уштеде новац често га остављају ‘испод кревета’, али пуно њих уопште нема готовину код себе него се, углавном, користи безготовинским плаћањем и сва им је уштеђевина на рачунима у банци.

Међутим, Њемачка канцеларија за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама каже како би свако домаћинство требало имати бар нешто готовине. Кажу како у случају нестанка електричне енергије банкомати не раде, па се не може доћи до новца.

Ако дође до нестанка струје тада је онемогућено безготовинско плаћање па вам је у том случају потребна готовина јер без опипљивог новца нећете моћи ништа ни да купите, ни да платите. Због тога њемачка канцеларија препоручује да би свака кућа требало да има 500 евра готовине за хитне случајеве, пише Феникс магазин.

- Свако домаћинство би требало да има резерву готовине код куће – препоручује се око 500 евра у мањим новчаницама – савјетују и наглашавају како је потребно за ту готовину пронаћи добро скровиште.

Такође, свакако би требало избјегавати чување новца испод кревета, у лименкама за кафу или у полици с књигама, већ за њега треба пронаћи адекватно мјесто које провалници неће открити.

(Пословни дневник)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.