Tema dana

Suljagićevo iživljavanje i mlake reakcije Zapada

  • Izvor: ATV
  • 17.07.2024. 19:40

Hoće li srpske žrtve ikada imati poštovanje od strane muslimana u BiH? Hoće li se muslimani ikada izviniti za počinjene zločine nad Srbima? Nakon posljednjih izjava Еmira Suljagića da će Delegacija ЕU "pakleno platiti" samo zato što su položili vijenac nevino stradalim srpskim civilnim stanovništvom, jasno je da od poštovanja i izvinjenja nema ništa.

Ovakav način izražavanja i zgrožavanje zbog poštovanja prema nevino nastradalima, jasno govori da Suljagić i njemu slični u Sarajevu ne žele suživot sa Srbima.

Еmpatija, poštovanje i razumijevanje očigledno ne stanuju u Sarajevu. Tamo godinama stanuju samo mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko. Nevino stradali civili, djeca, žene i starci za Suljagića i kompaniju su legitimne ratne mete, borci, agresori, koji ne zaslužuju gram ljudskog dostojanstva i poštovanja.

Godinama su srpske žrtve bile nebitne. Svaki nedužno stradali srpski civil za većinu Zapada i sarajevsku političku elitu nisu žrtve, nisu neko kome se treba pokloniti i vijenac iz poštovanja staviti na grobnicu.

Kada je Delegacija ЕU u Bratuncu položila vijenac, Suljagiću je to bio znak za odmazdu i napad na ЕU i na Srbe, jer je jasno da je polaganjem vijenca Delegacija ЕU priznala da su muslimani činili velike zločine nad civilnim stanovništvom Birča i Podrinja, a takvo nešto se ne uklapa u priču Sarajeva da su Srbi agresori a muslimani žrtve.

Sarajevo i Suljagić su ostali „šokirani" ovakvim gestom Delegacije ЕU. Ne priznajući nevine srpske žrtve, Suljagić je samo još jednom dokazao da muslimani ne žele suživot, već novim prijetnjama i pozivanjem na linč sve više i više urušavaju BiH i mogućnost bilo kakvog napretka na ovim prostorima.

Gotovo 3 decenije su prošle od kraja rata, ali političko Sarajevo i isturena odjeljenja izvršilaca poslova u vidu Еmira Suljagića, neće i ne žele da priznaju da su i Srbi stradali. Dokazi ne lažu, kao ni grobovi hiljade masakriranih Srba.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)