Banjaluka

Graorac: Cilj krivične prijave protiv Kojića skrivanje istine o Srebrenici

  • Izvor: SRNA
  • 13.06.2024. 12:19

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac rekla je da je cilj podnošenja krivične prijave protiv Branimira Kojića, predsjednika Skupštine ove organizacije, ućutkivanje, zastrašivanje i težnja da se prestane govoriti o svemu što ne ide u prilog, kako je navela, mitu o Srebrenici.

Graorčeva je naglasila da je Kojić borac za istinu o stradanju Srba u Podrinju i neko ko se ne libi da javno iznese sve što ide u prilog tome da se dokaže da je istina drugačija od one koja je prezentovana ili sakrivana s ciljem da jedan narod odgovara, a da se jedan tretira kao stradalnički.

"Kao neko ko je od prvog dana radio i činio sve što je moguće da istina izađe na vidjelo i u tome uspijeva, jer smo svjedoci da se otkrivaju mnoge stvari o kojima je bilo nezamislivo i pomisliti prije koju godinu, sigurno je da neće stati, jer je ovo samo dokaz da je na pravom putu istine i pravde", rekla je Graorčeva Srni.

Obustavljena istraga protiv Darka Novkovića, zbog koje je napustio MUP i otišao u Njemačku

Obustavljena istraga protiv Darka Novkovića, zbog koje je napustio MUP i otišao u Njemačku

Ona naglašava da srpske žrtve zaslužuju da se i o njima čuje, da se zna za svaku stradalu porodicu, za svaki monstruozni zločin počinjen nad nevinim srpskim civilima, te da stoga svi članovi porodica poginulih i ubijenih Srba imaju obavezu da govore i objelodanjuju sve što treba da bi svijet saznao istinu o ratu na ovim prostorima.

"Republička organizacija porodica poginulih i nestalih Republike Srpske zato apsolutno stoji uz Kojića, jer smatra da je naša sveta dužnost da istina izađe na vidjelo i da se mora govoriti i o onome što druga strana ne želi da čuje", rekla je Graorčeva.

Ona je istakla da Branimir Kojić nije sam, jer su iza njega i uz njega sve porodice poginulih i nestalih iz proteklog rata, s obzirom da je put kojim on ide, put istine, što je jedan od ciljeva ovih porodica.

"Naši očevi, sinovi i braća nisu stradali na svojim vjekovnim ognjištima da bismo mi danas ćutali i ustuknuli pred onima koji se ne libe ničega da održe priču o stradanju samo jednih", napomenula je Graorčeva.

Upaljen i meteoalarm: Stiže nevrijeme, na udaru veći dio BiH

Upaljen i meteoalarm: Stiže nevrijeme, na udaru veći dio BiH

Ona je poručila da porodice poginulih uvijek podržavaju demaskiranje ustaljenog narativa o Srebrenici.

"Bez ikakvog ustezanja kažemo glasno i jasno da je u Podrinju stradalo 3.267 Srba, najviše 1992. i 1993. godine i da zato niko nije odgovarao i da je to istina koja mora biti dostupna svima, svidjelo se to nekome ili ne", poručila je Graorčeva.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je ranije da je u Policijskoj upravi Zvornik saslušan u svojstvu svjedoka po prijavi direktora Memorijalnog centra Potočari Еmira Suljagića zbog izjave u medijima o smrti Suljagićevog oca, za kojeg je, kako je naveo, i sam Suljagić priznao da je poginuo mnogo prije jula 1995. godine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.