Спектакл

Опрали га послије 45 година – изгледа као нов

 • Извор: Б92
 • 24.04.2024. 15:07

Шевролет корвета из 1978. једва да је вожен прије него што је паркиран и остављен у гаражи да скупља прашину.

Интернет је посљедњих година преплављен "открићима" заборављених и запуштених аутомобила по амбарима и гаражама. Скоро да не прође дан а да неко не пронађе стари, напуштени класик и објави на друштвеним мрежама.

Најновије откриће је Ц3 корвета са само 1.599 миља на сату (2.570 km), која је била паркирана 45 година. Сада коначно добија љубав коју заслужује.

Екипа са Јутјуб канала ВД Детаилинг је снимила како је изгледао ауто пре и после генералног чишћења, као и сам поступак прања.

Док се већина прљавштине уклања сапуном и прањем под притиском, бранике је било теже очистити.


Заљубљеници у корвете знају да су ови дијелови направљени од пластике, а не од метала или фибергласа, а ВД Детаилинг екипа сумња да су захваљујући својој структури и избору материјала апсорбовали више прљавштине него остали панели. Ништа што добра четка и средство за чишћење не могу поправити.

Ко год да је паркирао овај класични ауто у складиште, спречио је да Corvette буде изложена сунчевим зрацима. Резултат је јарко црвена кожна унутрашњост која изгледа скоро као нова.

Ипак, то није спријечило мишеве да уђу унутра, праве гнијезда и остављају измет за собом. Темељно усисавање и рибање били су све што је кабини потребно да заблиста као прије скоро пола вијека.

Породица завршила у болници због тровања, сумња се да су ово мазали на палачинке

Породица завршила у болници због тровања, сумња се да су ово мазали на палачинке

Захваљујући напорном раду ВД Детаилинг, Корвета из '78. изгледа скоро једнако добро као и када је изашла из фабрике. Надамо се да ће власник предузети кораке да га механички среди и врати на пут.

(б92)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)