Аустрија

Породица завршила у болници због тровања, сумња се да су ово мазали на палачинке

  • Извор: Телеграф
  • 24.04.2024. 14:50

Шесточлана породица из Обертрума у Салцбургу одведена је у болницу у понедјељак увече са симптомима тешког тровања.

Иако се у први мах сумњало да се породица отровала због цурења гаса, полицијска истрага је сада усмјерена на палачинке са зеленим намазом и вјерује се да су управо палачинке криве што је породица завршила у болници.

Све је почело у понедјељак након вечере, када је породица успаничено позвала помоћ јер је свима одједном позлило.

Симптоме тровања добило је трогодишње дијете, али и дјед (72). На лице мјеста одмах су упућене екипе Хитне помоћи али и један хеликоптер, који су чланове породице пребацили у двије болнице у Салцбургу.

Како пише Кроне, у први мах није било јасно од чега се породица отровала, поготово што су се симптоми јавили веома брзо.

Полиција је прво посумњала да је дошло до цурења гаса, али је исте вечери потврђено да је са инсталацијама све како треба. Током уторка провјеравали су и стање димњака и шпорет, али су брзо и то отписали као могући узрок тровања.

Радник пао са зграде, тешко повријеђен

Радник пао са зграде, тешко повријеђен

Палачинке пробудиле сумњу

Током претраге стана полиција је угледала и палачинке.

Наиме, пронашли су палачинке на које је била намазана нека зелена смјеса. Провјерава се да ли је у питању намаз дивљег љиљана или дивљег лука.

Узорци су одмах узети и послати на детаљну анализу.

Кроне пише да су љекари искључили могућност да породица има салмонелу.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм