Аустралија

Звијер дугачка скоро четири метра - Крокодил јео кућне љубимце, а онда је ухваћен и скуван

  • Извор: Агенције
  • 13.06.2024. 19:03

Удаљена аустралијска заједница осветила се огромном морском крокодилу тако што је ухватила и појела звијер од 3,6 метара за коју се вјерује да је прождирала куц́не љубимце и јурила дјецу.

У сриједу је полиција у граду Була на сјеверној територији Аустралије упуцала крокодила пошто је процијенила да представља „значајан ризик за заједницу“.

У саопштењу, полиција је рекла да је грабежљивац „прогањао и тјерао из воде дјецу и одрасле” и да је „такође наводно појео више паса у заједници”.

Змија гмиже по аутомобилу у центру Требиња

Змија гмиже по аутомобилу у центру Требиња

Крокодил је потом био „припремљен за гозбу на традиционалан начин“, рекла је полиција, али не прије него што су власти искористиле прилику да локалној дјеци дају импровизовану „сеансу о безбједности крокодила“, укључујући поглед изблиза на ову опасност.

Наредник полиције Северне територије Ендру Мекбрајд рекао је да је животиња "скувана у супу од крокодилског репа, дио је био на роштиљу, неколико комада је било умотано у листове банане и кувано под земљом“.

- Била је то прилично велика традиционална гозба и било је неколико пуних стомака - рекао је наредник Мекбрајд.

И морска и слатководна врста крокодила заштићене су у Аустралији, гдје је лов на животиње забрањен савезним законом од 1971. године, времена када их је криволов довео до изумирања.

У деценијама од тада број је растао, а на сјеверној територији сада живи око 100.000 крокодила, наводи локална влада.

На веб-сајту територије наводи се да крокодили у сланој води могу да нарасту до шест метара (20 стопа), да теже и до тоне и да „једу скоро све“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?