Италија

Званично: Љекари ће моћи да раде до 72. године живота

  • Извор: Агенције
  • 14.02.2024. 17:36

Љекари у Италији моћи ће, уколико то желе, да раде у националној здравственој служби до 72. године живота, након што је усвојен амандман који је предложила партија Браћа Италије премијерке Ђорђе Мелони.

Усвојеним амандманом максимална старосна граница за љекаре који су запослени у систему јавног здравља Италије подигнута је за две године са досадашњих 70 година.

Мјера ће бити на снази до краја 2025. године, преноси Анса.

Усвајањем мјере о могућем продужењу радног вијека за љекаре, Италија се нада да ће успјети да ублажи недостатак љекара са којим се здравствени систем бори, и да ће се њоме омогућити да се љекари који су у пензију отишли послије септембра прошле године, врате на посао уколико то желе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм