Италија

Жена умрла због погрешне дијагнозе: Оволику одштету је добила породица од болнице

  • Извор: Телеграф
  • 13.08.2024. 17:44

Суд у Фиренци наредио је болници "АСЛ Тоскана Центро" да исплати одштету жени, која је умрла у 40. години због погрешне дијагнозе. Породици ће бити исплаћено око милион евра.

Према писању локалних медија, жена, чије име није саопштено, је 2014. године отишла код љекара јер је напипала промјену на дојци. Доктор је урадио биопсију иглом и исјечак послао на анализу.

Према наводима, у лабораторији су грешком навели да је у питању бенигна промјена, иако је било очигледно да има малигних ћелија. Вођени налазима биопсије, љекари су одлучили да даље лијечење није потребно и жену су послали кући.

Нажалост, у року од неколико мјесеци се њено стање погоршало. Тада су и љекари схватили да је у питању малигна промјена и да су у међувремену кренуле метастазе. За младу жену, упркос терапијама, било је исувише касно. Прије него што је умрла тужила је клинику, а процес је наставио њен супруг, који је остао сам са двије малољетне дјевојчице.

Током суђења вјештаци су установили да је дошло до пропуста, односно да је одјељење патологије погрешно установило да је упитању бенигна промјена, што је даље довело да љекари одустану од даљих истраживања и лијечења.

Суд је на крају пресудио да је дошло до љекарске грешке, а усљед лошег патолошког налаза, што је довело до смањења могућности да пацијент преживи за више од 70 одсто.

Није познато када ће одштета бити исплаћена породици, као ни да ли су они задовољни пресудом.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.