Ухваћена на аеродрому

Жена сакрила 130 отровних жаба у кофер: "Биле су под стресом“

  • Извор: Телеграф
  • 31.01.2024. 12:43

Неименована држављанка Бразила ухваћена је на аеродрому у Боготи приликом покушаја да преко границе пренесе 130 отровних жаба.

Животиње су откривене у њеном коферу, тачније малим пластичним посудама, а биле су “дехидриране и под стресом”, саопштили су надлежни.

Жена је планирала да отпутује у Сао Пауло преко Панаме, а покушала је да се извуче из ситуације тврдњом да је жабе добила на поклон од локалне заједнице на југу Колумбије.

Полиција саопштава да свака жаба може да достигне цијену до 1.000 долара, као и да су веома тражене од стране приватних колекционара на међународном тржишту.

Харлекин жабе (Oophaga histrionica) мање су од људског палца. Њихове жлијезде производе токсичан отров који су у прошлости користили старосједиоци да облажу врхове стријела за лов.

Отров је довољно јак да убије малу животињу, преноси ББЦ.

Ријеч је о критично угроженој врсти која се проналази у тропским шумама дуж пацифичке обале између Еквадора и Колумбије, те у другим земљама Централне и Јужне Америке.

Секретарка за животну средину Боготе, Адријана Сото, истиче да би казна за посједовање једне од ових жаба могла да достигне 14.300 долара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм