Многи изненађени

Жена дуже од пола године бесплатно точила гориво

  • Извор: Радио Сарајево
  • 12.03.2024. 14:21

Полиција у граду Линцолну у америчкој савезној држави Небраска открила је "крадљивицу горива" с једне тамошње бензинске пумпе, након што им је дојављено да неко "бесплатно" точи гориво и тиме их краде.

Истрага је показала да је за то одговорна 45-годишња Dawn Thompson, у "сарадњи" са софтверском грешком у рачунарском систему.

Проблеми су започели како то обично и бива – софтверском надоградњом. Систем управљања плаћањем и програмом вјерности ажуриран је био крајем 2022. године, а у новој је верзији постојао пропуст. Споменута Американка га је, можда и случајно, открила.

Само у БиХ: Прикључио се на уличну расвјету и крао струју

Само у БиХ: Прикључио се на уличну расвјету и крао струју

Све што је требало учинити јесте на пумпи двапут заредом провући картицу лојалности, а тада се софтвер пребацивао у "демо" начин рада. У том је моду омогућавао точење горива без наплате.

Thompson је то некако открила, па умјесто да грешку пријави, одлучила њоме се окористити.

Полицијска истрага показала је да је њена картица од новембра 2022. до јуна 2023. године кориштена чак 510 пута, дакле неколико пута на дан, чиме је с бензинске станице било преточено око 28.000 литара горива.

Наравно, све то гориво оптужена није точила у свој аутомобил. Осмислила је схему у којој ће другима посуђивати картицу или точити гориво, а они су јој плаћали за то, добивши "гориво с попустом", како им је она то била представљала. У једном тренутку чак је своју картицу и продала другој особи, али тек након што је софтверска грешка уочена и ријешена, у јуну прошле године.

Свеукупно је штета за бензинску пумпи износила око 27.800 долара (више од 49,700 КМ).

"Сналажљива" возачица је ухапшена, па оптужена за крађу. Пуштена је да се брани са слободе уз плаћање јамства.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)