Украјина

Зеленски коначно признао: Путин је желио примирје још 2019.

  • Извор: СРНА
  • 26.02.2024. 12:46

Предсједник Украјине Владимир Зеленски признао је да га је предсједник Русије Владимир Путин позвао да прекине сукобе у Донбасу 2019. године.

Зеленски је на конференцији за новинаре рекао да је у то вријеме био забринут због могућности да ће се дипломатијом замрзнути сукоб, али да се неће пронаћи трајно рјешење.

Он је говорио о састанку са Путином у Паризу у децембру 2019. године, одржаном неколико мјесеци након побједе Зеленског на предсједничким изборима у Украјини.

Зеленски је навео да је тада дуго разговарао са Путином, који је "константно покретао питање примирја".

Украјински лидер рекао је тада Путину да "то неће дугорочно функционисати", а сада је нагласио да се то "испоставило као тачно", јавила је "Раша тудеј".


Идентификоване убице Стефана Савића!

Идентификоване убице Стефана Савића!

Зеленски је подсјетио да је током разговора са Путином изразио сумњу у Мински протокол, "пошто повлачење снага дуж линије контакта не функционише".

Предсједник Украјине тврди да је показао Путину податке који доказују да је напредак "премален и преспор", те да би на повлачење војске било "потрошено 20 година".

Зеленски је додао да би сукоб у Донбасу остао дуго замрзнут и да су се он и Путин "дуго цјенкали у вези с тим питањем".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.