Русија

Захарова: Мотримо на све кораке САД

  • Извор: Спутник Србија
  • 27.09.2023. 14:42

Русија пажљиво мотри на активности САД које се односе на пребацивање у Европу система који су раније забрањени Споразумом о ракетама средњег и малог домета.

Ово је изјавила портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

"Ради се о контејнерском лансеру под ознаком МК-70, који је направљен на бази модула МК-41 и обезбjеђује примjену не само СМ-6, која је израђена на основу противракетног пресретача и прилагођена за гађање копнених и надводних мета, већ и ракета много већег домета 'томахавк'. Није први пут да се овај лансер појављује у Европи", објаснила је портпаролка на брифингу.

Довео нацисту у парламент, назвао га херојем па остао без функције

Довео нацисту у парламент, назвао га херојем па остао без функције

Она је подсјетила да је прије годину дана америчка Ратна морнарица пребацивала "тада још фактички прототип МК-70 у једну од европских чланица НАТО у циљу, такозване, демонстрације саме могућности".

Према њеним ријечима, тада је Вашингтон то "веома нејасно коментарисао, конкретно, представници Пентагона су се устезали да именују земљу гдје је презентација одржана, а Стејт департмент последњих година ништа не саопштава о активној делатности војника за припрему распоређивања копнених ракета средњег и малог домета у Европи и азијско-пацифичком региону".

"У контексту једностраног мораторијума на размјештање ракета средњег и малог домета копненог базирања ми најпажљивије мотримо на све кораке САД поводом реализације дестабилизујућих планова, који предвиђају распоређивање наведеног наоружања", истакла је портпарол.

Она је подсјетила да је важење руског мораторијума директно повезана са појавом у одговарајућим регионима америчких ракета поменутог система.

"Желим да на ову информацију посебно обрате пажњу амерички медији, да не би касније били изненађени", поручила је Захарова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм