Русија

Завршена талачка криза у затвору: Сви нападачи елиминисани, таоци ослобођени

  • 23.08.2024. 17:29

Сви таоци у у затвору у Волгограду су ослобођени, а како је саопштила Национална гарда Русије сви нападачи су елиминисани.

"Снајперисти специјалних снага Руске гарде у Волгоградској области неутралисали су четири затвореника који су узели затворско особље као таоце са четири прецизна хица. Таоци су ослобођени", прецизира се у саопштењу Руске гарде, а преноси РТ Балкан.

Федерална казнено-поправна служба саопштила је да су нападачи осморо запослених узели за таоце, од којих је четворо повређено, док је троје преминуло. 

Према непотврђеним информацијама са Телеграм канала "Воргонзо", један од нападача је носио самоубилачки појас који се није активирао. Остало је нејасно да ли је појас био прави или не.

Медији преносе, позивајући се на судске записе, да је потврђен идентитет нападача. Један од четворице осумњичених нападача био је у затвору због убиства, док су остала тројица суђена због трговине дрогом. Наводно су поријеклом из Узбекистана и Таџикистана.

Затвор се налази у близини града Суровикино, око 850 километара јужно од Москве. У њему су смјештени осуђеници мушког пола и има капацитет од преко 1.200 затвореника.

(Фото: Принтскин РТ)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.