Rusija

Završena talačka kriza u zatvoru: Svi napadači eliminisani, taoci oslobođeni

  • 23.08.2024. 17:29

Svi taoci u u zatvoru u Volgogradu su oslobođeni, a kako je saopštila Nacionalna garda Rusije svi napadači su eliminisani.

"Snajperisti specijalnih snaga Ruske garde u Volgogradskoj oblasti neutralisali su četiri zatvorenika koji su uzeli zatvorsko osoblje kao taoce sa četiri precizna hica. Taoci su oslobođeni", precizira se u saopštenju Ruske garde, a prenosi RT Balkan.

Federalna kazneno-popravna služba saopštila je da su napadači osmoro zaposlenih uzeli za taoce, od kojih je četvoro povređeno, dok je troje preminulo. 

Prema nepotvrđenim informacijama sa Telegram kanala "Vorgonzo", jedan od napadača je nosio samoubilački pojas koji se nije aktivirao. Ostalo je nejasno da li je pojas bio pravi ili ne.

Mediji prenose, pozivajući se na sudske zapise, da je potvrđen identitet napadača. Jedan od četvorice osumnjičenih napadača bio je u zatvoru zbog ubistva, dok su ostala trojica suđena zbog trgovine drogom. Navodno su porijeklom iz Uzbekistana i Tadžikistana.

Zatvor se nalazi u blizini grada Surovikino, oko 850 kilometara južno od Moskve. U njemu su smješteni osuđenici muškog pola i ima kapacitet od preko 1.200 zatvorenika.

(Foto: Printskin RT)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.