Вјачеслав Володин

"Запад води хајку против свих који неће да им се слијепо повинују - примјер су и Србија и Српска“

  • Извор: Спутник Србија
  • 25.05.2024. 10:33

Пријетње, уцјене и насиље постали су основа политике Вашингтона и Брисела према онима који нису спремни да им се слијепо повинују, изјавио је предсједник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.

"Европска политика је затрована атмосфером мржње, прожета је култом насиља према онима који бране независан став који се не поклапа са неоколонијалним интересима западних елита, предвођеним САД. У Европи је постала свакидашњица хајка Брисела и Вашингтона против свих који нису спремни да им се слијепо потчињавају. Примјера има довољно: Мађарска, Грузија, Словачка, Србија, Република Српска. Долази до директног насиља“, написао је Володин на Телеграму.

Детаљи несреће у Трну: Познат идентитет повријеђеног

Детаљи несреће у Трну: Познат идентитет повријеђеног

Такође је споменуо дискусије словачких посланика о томе да амерички либерални медији намјерно игноришу чињеницу да је терориста, који је извео атентат на словачког премијера Роберта Фица, проукрајински политички фанатик.

"Вашингтон шири лажи, покушавајући да сакрије да политичко насиље спроводе његови активисти“, написао је Володин.

Он је позвао да се истражи сваки случај уцјене, пријетње или насиља са Запада и да кривци буду позвани на одговорност.

Нуждић: Резолуција о Сребреници је политичка одлука, то је лицемјерство Запада

Нуждић: Резолуција о Сребреници је политичка одлука, то је лицемјерство Запада

Истакао је да та ситуација није јединствен случај, те је подсјетио на недавну ситуацију када је један од европских комесара застрашивао премијера Грузије низом мјера у случају надгласавања вета о закону о страним агентима, подсјећајући га на то како је прошао Фицо.

"Пријетње, уцјене и насиље постали су основа политике Вашингтона и Брисела. То не треба схватати олако, ограничавајући се само на разговоре и изјаве. Сваки случај треба да се истражи, а кривци да одговарају“, закључио је Володин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм