Запад у страху, Шојгу најавио: Ускоро нови споразум са Ираном

  • 10.09.2024. 19:03

Русија завршава процедуре неопходне за потписивање новог међудржавног споразума између Москве и Техерана, потврдио је данас секретар Савјета безбједности Русије Сергеј Шојгу на маргинама састанка БРИКС+ у Санкт Петербургу.

Шојгу се данас састао са секретаром Савјета безбједности Ирана Алијем Акбаром Ахмадијаном када је изјавио да се ради о документу који треба да буде потписан на највишем нивоу (од стране предсједника двије земље), уз потврду да руска страна "држи под контролом" практичну реализацију раније постигнутих споразума. 

''Европа коју смо знали је умрла''

''Европа коју смо знали је умрла''

Он је, такође, истакао важност уласка Ирана у БРИКС, који се овом удружењу, подсјетимо, придружио почетком ове године. 

Како је објаснио, улазак Ирана је створио додатне могућности за повећање квалитета сарадње чланица, а све у циљу формирања јединствене и недељиве архитектуре стратешке безбједности и праведног полицентричног свијета. 

Вулин са Шојгуом о заједничким интересима Србије и Русије

Вулин са Шојгуом о заједничким интересима Србије и Русије

Он је Ахмадијану захвалио и на топлом пријему који је за руску делегацију уприличен током недавне посјете Техерану почетком августа ове године и потврдио да Москва жели да јача сарадњу са Ираном на нивоу Савјета безбједности двије земље, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: