Zapad u strahu, Šojgu najavio: Uskoro novi sporazum sa Iranom

  • 10.09.2024. 19:03

Rusija završava procedure neophodne za potpisivanje novog međudržavnog sporazuma između Moskve i Teherana, potvrdio je danas sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Sergej Šojgu na marginama sastanka BRIKS+ u Sankt Peterburgu.

Šojgu se danas sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Irana Alijem Akbarom Ahmadijanom kada je izjavio da se radi o dokumentu koji treba da bude potpisan na najvišem nivou (od strane predsjednika dvije zemlje), uz potvrdu da ruska strana "drži pod kontrolom" praktičnu realizaciju ranije postignutih sporazuma. 

''Еvropa koju smo znali je umrla''

''Еvropa koju smo znali je umrla''

On je, takođe, istakao važnost ulaska Irana u BRIKS, koji se ovom udruženju, podsjetimo, pridružio početkom ove godine. 

Kako je objasnio, ulazak Irana je stvorio dodatne mogućnosti za povećanje kvaliteta saradnje članica, a sve u cilju formiranja jedinstvene i nedeljive arhitekture strateške bezbjednosti i pravednog policentričnog svijeta. 

Vulin sa Šojguom o zajedničkim interesima Srbije i Rusije

Vulin sa Šojguom o zajedničkim interesima Srbije i Rusije

On je Ahmadijanu zahvalio i na toplom prijemu koji je za rusku delegaciju upriličen tokom nedavne posjete Teheranu početkom avgusta ove godine i potvrdio da Moskva želi da jača saradnju sa Iranom na nivou Savjeta bezbjednosti dvije zemlje, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: