Бивши амерички предсједник

Закомпликовало се: Трамп ће бити забрањен?

  • Извор: Б92
  • 04.06.2024. 12:54

Бивши амерички председник Доналд Трамп проглашен је кривим по 34 тачке оптужнице у Њујорку, а ова пресуда могла би да значи да актуелни предсједнички кандидат не може да уђе у 37 земаља свијета.

Трамп је осуђен за фалсификовање финансија током своје предсједничке кампање 2016. године, а случај је повезан са бившом звијездом филмова за одрасле Сторми Данијелс.

Међутим, поред потенцијалне затворске казне која ће му бити изречена 11. јула, Трамп има још један проблем – потенцијалну забрану уласка у 37 земаља свијета.

Земље попут Канаде и Велике Британије, као и Израел, имају законе који наводе да национална имиграциона служба може одбити вашу молбу за улазак у земљу ако сте раније осуђивани за неку врсту тешког злочина.

Срби се преплашили, огромна змија испливала из мора на плажу

Срби се преплашили, огромна змија испливала из мора на плажу

Наравно, Трамп би могао да уђе у неку од држава на захтјев и уз одобрење имиграционих служби, али ће то свакако бити процес кроз који бивши амерички предсједник вјероватно не жели да иде.

Потпуна листа земаља са политиком забране уласка за осуђена лица: Аргентина, Аустралија, Бразил, Камбоџа, Канада, Чиле, Кина, Куба, Доминиканска Република, Египат, Етиопија, Хонг Конг, Индија, Индонезија, Иран, Ирска, Израел, Јапан , Кенија, Малезија, Макао, Мексико, Мароко, Непал, Нови Зеланд, Перу, Филипини, Сингапур, Јужна Африка, Јужна Кореја, Тајван, Танзанија, Тунис, Турска, Украјина, Уједињени Арапски Емирати, Уједињено Краљевство.

Украјина америчким ракетама гађала системе на руској територији

Украјина америчким ракетама гађала системе на руској територији


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.