Bivši američki predsjednik

Zakomplikovalo se: Tramp će biti zabranjen?

  • Izvor: B92
  • 04.06.2024. 12:54

Bivši američki predsednik Donald Tramp proglašen je krivim po 34 tačke optužnice u Njujorku, a ova presuda mogla bi da znači da aktuelni predsjednički kandidat ne može da uđe u 37 zemalja svijeta.

Tramp je osuđen za falsifikovanje finansija tokom svoje predsjedničke kampanje 2016. godine, a slučaj je povezan sa bivšom zvijezdom filmova za odrasle Stormi Danijels.

Međutim, pored potencijalne zatvorske kazne koja će mu biti izrečena 11. jula, Tramp ima još jedan problem – potencijalnu zabranu ulaska u 37 zemalja svijeta.

Zemlje poput Kanade i Velike Britanije, kao i Izrael, imaju zakone koji navode da nacionalna imigraciona služba može odbiti vašu molbu za ulazak u zemlju ako ste ranije osuđivani za neku vrstu teškog zločina.

Srbi se preplašili, ogromna zmija isplivala iz mora na plažu

Srbi se preplašili, ogromna zmija isplivala iz mora na plažu

Naravno, Tramp bi mogao da uđe u neku od država na zahtjev i uz odobrenje imigracionih službi, ali će to svakako biti proces kroz koji bivši američki predsjednik vjerovatno ne želi da ide.

Potpuna lista zemalja sa politikom zabrane ulaska za osuđena lica: Argentina, Australija, Brazil, Kambodža, Kanada, Čile, Kina, Kuba, Dominikanska Republika, Еgipat, Еtiopija, Hong Kong, Indija, Indonezija, Iran, Irska, Izrael, Japan , Kenija, Malezija, Makao, Meksiko, Maroko, Nepal, Novi Zeland, Peru, Filipini, Singapur, Južna Afrika, Južna Koreja, Tajvan, Tanzanija, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Еmirati, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ukrajina američkim raketama gađala sisteme na ruskoj teritoriji

Ukrajina američkim raketama gađala sisteme na ruskoj teritoriji


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.