Портпарол руског Министарства спољних послова

Захарова: Напади на цивилне објекте немају оправдања

  • Извор: СРНА
  • 10.08.2024. 21:35

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова позвала је Израел да се уздржи од напада на цивилне објекте у Појасу Газе, упозоравајући да трагедије сличне смртоносном нападу на школу у Гази поткопавају напоре ка прекиду ватре.

"Позивамо израелску страну да се уздржи од напада на цивилне објекте јер сматрамо да се они не могу оправдати", рекла је Захарова.

Она је истакла да је само у посљедњих мјесец дана било 13 напада на избјегличке центре.

"Трагедије сличне ономе што се десило данас у школи Ал-Табаин подривају међународне напоре усмјерене на деескалацију у зони палестинско-израелског сукоба. Потребан је хитан прекид ватре и рјешење питања талаца", истакла је Захарова.

Брига Марфија за грађане Српске врхунац лицемјерја

Брига Марфија за грађане Српске врхунац лицемјерја

Она је нагласила да Русија остаје при свом принципијелном и досљедном ставу о потреби стриктног поштовања међународног хуманитарног права.

Израелске одбрамбене снаге саопштиле су јутрос да су извеле циљани ваздушни напад на борце Хамаса унутар школе Ал-Табаин у Гази.

Према посљедњим подацима које је пренијела телевизија "Ал џазира", у овом нападу погинуле су најмање 93 особе, међу њима њима 11 дјеце и шест жена.

Палестинска управа тврди да је у нападу погинуло најмање 100 људи, што је војска оцијенила као преувеличано.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм