Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Napadi na civilne objekte nemaju opravdanja

  • Izvor: SRNA
  • 10.08.2024. 21:35

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je Izrael da se uzdrži od napada na civilne objekte u Pojasu Gaze, upozoravajući da tragedije slične smrtonosnom napadu na školu u Gazi potkopavaju napore ka prekidu vatre.

"Pozivamo izraelsku stranu da se uzdrži od napada na civilne objekte jer smatramo da se oni ne mogu opravdati", rekla je Zaharova.

Ona je istakla da je samo u posljednjih mjesec dana bilo 13 napada na izbjegličke centre.

"Tragedije slične onome što se desilo danas u školi Al-Tabain podrivaju međunarodne napore usmjerene na deeskalaciju u zoni palestinsko-izraelskog sukoba. Potreban je hitan prekid vatre i rješenje pitanja talaca", istakla je Zaharova.

Briga Marfija za građane Srpske vrhunac licemjerja

Briga Marfija za građane Srpske vrhunac licemjerja

Ona je naglasila da Rusija ostaje pri svom principijelnom i dosljednom stavu o potrebi striktnog poštovanja međunarodnog humanitarnog prava.

Izraelske odbrambene snage saopštile su jutros da su izvele ciljani vazdušni napad na borce Hamasa unutar škole Al-Tabain u Gazi.

Prema posljednjim podacima koje je prenijela televizija "Al džazira", u ovom napadu poginule su najmanje 93 osobe, među njima njima 11 djece i šest žena.

Palestinska uprava tvrdi da je u napadu poginulo najmanje 100 ljudi, što je vojska ocijenila kao preuveličano.

Pratite nas i putem Vibera