Портпарол руског Министарства спољних послова

Захарова: Кијев лишава Украјинце реалне шансе за мир

  • Извор: Агенције
  • 14.06.2024. 16:27

Банкова улица (у којој се налази кабинет украјинског предсједника) је већ довела Украјину и Украјинце до крајње тачке, а "новим изјавама желе да лише грађане Украјине реалне шансе за мир", рекла је новинарима портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући то што је Кијев одбио мировни предлог предсједника Русије Владимира Путина.

Кабинет Володимира Зеленског одбацио је, подсјетимо, приједлог, који је Путин изложио данас, тврдећи да није ријеч о озбиљном покушају да се постигне споразум о миру и да није релевантан за било какве преговоре. Министарство спољних послова Украјине је саопштило да је Путинов приједлог покушај саботаже сутрашњег самита у Швајцарској.

Путин је данас у свом обраћању руководству руског МСП-а поручио да ће до прекида ватре у Украјини доћи у оном тренутку када Кијев потпуно изведе војску са територије Запорошке и Херсонске области, као и из ДНР и ЛНР. Такође, Кијев мора званично да обавијести Москву о гаранцијама да Украјина неће ући у НАТО, и само у том случају Русија ће гарантовати несметан излазак украјинских снага са територије ових региона, објаснио је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина