Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Kijev lišava Ukrajince realne šanse za mir

  • Izvor: Agencije
  • 14.06.2024. 16:27

Bankova ulica (u kojoj se nalazi kabinet ukrajinskog predsjednika) je već dovela Ukrajinu i Ukrajince do krajnje tačke, a "novim izjavama žele da liše građane Ukrajine realne šanse za mir", rekla je novinarima portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući to što je Kijev odbio mirovni predlog predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Kabinet Volodimira Zelenskog odbacio je, podsjetimo, prijedlog, koji je Putin izložio danas, tvrdeći da nije riječ o ozbiljnom pokušaju da se postigne sporazum o miru i da nije relevantan za bilo kakve pregovore. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je saopštilo da je Putinov prijedlog pokušaj sabotaže sutrašnjeg samita u Švajcarskoj.

Putin je danas u svom obraćanju rukovodstvu ruskog MSP-a poručio da će do prekida vatre u Ukrajini doći u onom trenutku kada Kijev potpuno izvede vojsku sa teritorije Zaporoške i Hersonske oblasti, kao i iz DNR i LNR. Takođe, Kijev mora zvanično da obavijesti Moskvu o garancijama da Ukrajina neće ući u NATO, i samo u tom slučaju Rusija će garantovati nesmetan izlazak ukrajinskih snaga sa teritorije ovih regiona, objasnio je Putin.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina