Укључени у напад на Курску област

Захарова: Бруталност страних плаћеника - користе дјецу као живи штит

  • 28.08.2024. 16:25

Страни плаћеници су активно укључени у напад на Курску област, не придају никакву вриједност животима мјештана, укључујући дјецу, и спремни су да их користе као живи штит, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Такозвани најамници из трећих земаља су укључени у напад на Курску област. Амерички плаћеници су на интернету демонстративно поставили фотографију минобацачког положаја поред дјечијег игралишта у Курској области", напоменула је Захарова.

Она је истакла да су милитанти, по свему судећи, поносни на кршење хуманитарног права, уопште их не интересују животи цивила, укључујући дјецу, и спремни су да их користе као покриће, као што су то учинили нацисти приликом напада на Брестску тврђаву, баш као терористи у најновијој историји.

Пољска више нема оружја за Украјину: ''Дали смо све што смо могли''

Пољска више нема оружја за Украјину: ''Дали смо све што смо могли''

Захарова је поменула бесрамне покушаје украјинске пропаганде да "фалсификује лажне материјале о наводно безазленим, пажљивим освајачима".

"Они лансирају преваре од којих вам се врти у глави. Наводно дају храну, помажу мјештанима да ријеше своје проблеме. Ове преваре се одмах разоткривају, побијања се одмах објављују", нагласила је Захарова.

Захарова је подсјетила да је савјетник Ројтерса за безбједност Рајан Еванс погинуо у ракетном нападу на хотел "Сафир" у граду Краматорску који контролише Кијев.

Оштра порука из Кремља: Тема преговора са Украјином више није актуелна!

Оштра порука из Кремља: Тема преговора са Украјином више није актуелна!

"Он је регистрован као бивши радник `МИ6`. Међутим, знамо да нема бивших радника `МИ6`. Ово директно доказује да западне обавјештајне агенције буквално усмјеравају масовне медије које контролишу да спроводе антируске информативне кампање. Видите, то нема никакве везе са новинарством", упозорила је Захарова.

Она је додала да је посебно индикативно да су заједно са такозваним савјетником елиминисани и други страни плаћеници.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)