Uključeni u napad na Kursku oblast

Zaharova: Brutalnost stranih plaćenika - koriste djecu kao živi štit

  • 28.08.2024. 16:25

Strani plaćenici su aktivno uključeni u napad na Kursku oblast, ne pridaju nikakvu vrijednost životima mještana, uključujući djecu, i spremni su da ih koriste kao živi štit, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Takozvani najamnici iz trećih zemalja su uključeni u napad na Kursku oblast. Američki plaćenici su na internetu demonstrativno postavili fotografiju minobacačkog položaja pored dječijeg igrališta u Kurskoj oblasti", napomenula je Zaharova.

Ona je istakla da su militanti, po svemu sudeći, ponosni na kršenje humanitarnog prava, uopšte ih ne interesuju životi civila, uključujući djecu, i spremni su da ih koriste kao pokriće, kao što su to učinili nacisti prilikom napada na Brestsku tvrđavu, baš kao teroristi u najnovijoj istoriji.

Poljska više nema oružja za Ukrajinu: ''Dali smo sve što smo mogli''

Poljska više nema oružja za Ukrajinu: ''Dali smo sve što smo mogli''

Zaharova je pomenula besramne pokušaje ukrajinske propagande da "falsifikuje lažne materijale o navodno bezazlenim, pažljivim osvajačima".

"Oni lansiraju prevare od kojih vam se vrti u glavi. Navodno daju hranu, pomažu mještanima da riješe svoje probleme. Ove prevare se odmah razotkrivaju, pobijanja se odmah objavljuju", naglasila je Zaharova.

Zaharova je podsjetila da je savjetnik Rojtersa za bezbjednost Rajan Еvans poginuo u raketnom napadu na hotel "Safir" u gradu Kramatorsku koji kontroliše Kijev.

Oštra poruka iz Kremlja: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna!

Oštra poruka iz Kremlja: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna!

"On je registrovan kao bivši radnik `MI6`. Međutim, znamo da nema bivših radnika `MI6`. Ovo direktno dokazuje da zapadne obavještajne agencije bukvalno usmjeravaju masovne medije koje kontrolišu da sprovode antiruske informativne kampanje. Vidite, to nema nikakve veze sa novinarstvom", upozorila je Zaharova.

Ona je dodala da je posebno indikativno da su zajedno sa takozvanim savjetnikom eliminisani i drugi strani plaćenici.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)