"Чин дивљаштва"

Володин: Украјинци пуцали на своје, то је нацистички режим којег храни запад

  • 24.01.2024. 13:34

Руско Министарство спољних послова саопштило је да је Украјина оборила војни авион који се срушио у руској области Белгород, истичући да се ради о "чину дивљаштва".

Русија је оптужила Украјину за обарање руског транспортног авиона у коме је било 65 украјинских ратних заробљеника и који су вођени на размјену.

Пао руски авион са украјинским заробљеницима, 65 погинулих

Пао руски авион са украјинским заробљеницима, 65 погинулих

Осим заробљених војника, у авиону је било шесторо чланова посаде и три припадника снага безбједности, подсјећа ТАСС.

Володин: Припремити апел Конгресу САД због пада Ил-76

Предсједник Државне думе Вјачеслав Володин наложио је да се припреми апел Конгресу САД и Бундестагу у вези са падом Ил-76 у Белгородској области, а такође је предложио да се сазна које су ракете или лансери коришћени.

"Морамо да утврдимо које су ракете и лансери коришћени, хајде да припремимо апел Конгресу САД и немачком Бундестагу, да посланици коначно виде кога финансирају, коме помажу. То је нацистички режим, који храни Бајден, Макрон, Шолц и други политичари. Морају да схвате своју одговорност, а чланови парламента морају да их опозову", казао је Володин.

"Ово је намјеран напад. Они су одлично знали руту авиона, гдје иде и оператори украјинских ракетних система `земља-ваздух` не могу да погријеше и помијешају транспортни са војним авионом, хеликоптером или неком другом метом", рекао је посланик у руској Думи Андреј Картаполов.

Он је напоменуо да је то урађено намјерно да се саботира размјена заробљеника.

Према његовим ријечима авион је оборен са три ракете - њемачке или америчке.

Украјинско Министарство одбране није коментарисало овај случај, јер "чека поуздане информације".

Савјетник украјинског предсједника Михаило Подољак рекао је Ројтерсу да ће коментари услиједити касније и да је потребно вријеме да се разјасне сви подаци.

Авион се срушио недалеко од села Јаблоново и на терену нема жртава и није причињена материјална штета.

Вјачеслав Гладков, гувернер Белгородске области, рекао је да нема преживјелих након пада авиона у области Корочански, сјевероисточно од Белгорода.

"Ил-76" је транспортни војни авион који је осмишљен да превози трупе, војну опрему, товар и оружје. Обично има петочлану посаду и може да превози до 90 путника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.