SVIJET SE UMORIO OD DVOSTRUKIH ARŠINA VAŠINGTONA I BRISELA

Volodin: Svijet se umorio od dvostrukih aršina Vašingtona i Brisela

  • Извор: СРНА
  • 06.09.2022. 17:10

Svijet je umoran od dvostrukih aršina Vašingtona i Brisela i njihovih nejednakih uslova saradnje, izjavio je predsjedavajući ruske Državne dume Vjačeslav Volodin na parlamentarnom forumu BRIKS-a.

"Svijet se umorio od dvostrukih aršina Vašingtona i Brisela, od njihovih nejednakih, nepovoljnih uslova saradnje u svim sferama: ekonomiji, naprednim tehnologijama, bezbjednosti", rekao je Volodin.

On je naglasio da Vašington i njegovi saveznici uvođenjem protivzakonitih sankcija diskredituju ekonomski model koji su uveli drugim zemljama i cijelom svijetu, javio je TASS.

"Ograničenja uvedena Rusiji ne samo da su se odbila nazad SAD i EU kao bumerang, već su stvorila prijetnje od energetske i krize hrane", istakao je Volodin.

Prema njegovim riječima, Vašington teži ka tome da "sam odluči šta da radi i kome, bez uzimanja u obzir interesa drugih zemalja".

On je kao primjer naveo nedavnu provokativnu posjetu predsjedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi Tajvanu ili pokušaje da se Rusija isključi iz međunarodnih organizacija.

"Osuđujemo takve pristupe i vjerujemo da mogu samo da unište višedecenijski mir i stabilnost", dodao je Volodin.

Osmi parlamentarni forum BRIKS-a održan je danas u formatu video-konferencije, a u organizaciji su Brazil, Rusija, Indija, Južnoafrička Republika i Kina, koja je predsjedavajuća ove godine.

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.