Predsjedavajući ruski Državne dume

Volodin: Bajdenu potreban rat u Ukrajini da bi ostao na vlasti

  • Извор: СРНА
  • 21.07.2022. 11:41

Predsjedniku SAD DŽozefu Bajdenu potrebno je da se sukobi u Ukrajini razvuku kako bi ostao na vlasti, dok se ta istočnoevropska zemlja sama klati na ivici samouništenja, napisao je na "Telegramu" predsjedavajući ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

Prema njegovim riječima, Ukrajina će biti u središtu narednih izbora za Kongres SAD, pošto je Bajden postao "ideolog vođenja rata do posljednjeg Ukrajinca i učinio je sve da spriječi mirno rješenje u Donbasu".

Volodin je naveo da je za Bajdena ključno da zadrži većinu svojih pristalica u Kongresu, jer bi u suprotnom mogao da bude izložen pravnom postupku za opoziv ili će mu biti onemogućeno da se kandiduje za sljedeće izbore.

"Bajdenu je potrebna dalja vojna akcija u Ukrajini kako bi ostao na vlasti. On nema drugog izlaza", naglasio je Volodin.

Ruski političar podsjetio je da je Bajden ranije podržao državni udar u Kijevu i ono što je Volodin nazvao "nacističkim režimom", javio je TASS.

"A sada, u pokušaju da ostane na vlasti, gura cijeli svijet u oružani sukob i ekonomsku krizu. Inflacija u SAD najviša je u posljednjih 40 godina, a porast cijena u EU najveći je otkako se vodi statistika. Da li je Bajdenova predsjednička kancelarija zaista vrijedna ovih žrtava?", dodao je Volodin.

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.