Мјере бебзједности

Војска на улицама Париза

  • Извор: Агенције
  • 25.03.2024. 14:32

Премијер Француске Габријел Атал рекао је у посту на Икс да је одлука, која долази месецима прије него што Париз буде домаћин Олимпијских игара ,донијета „у свјетлу преузимања одговорности Исламске државе за напад и пријетњи које оптерећују нашу земљу”.

Саопштење је услиједило након што је предсједник Емануел Макрон одржао хитан безбједносни састанак изазван нападом у петак у московском предграђу у којем је погинуло најмање 137 људи, према руским истражитељима.

Француски систем упозоравања на тероризам има три нивоа, а највиши ниво се активира након напада у Француској или у иностранству или када се сматра да је пријетња неминовна.

Изузетне мјере безбједности

Омогућава изузетне мјере безбједности као што су појачане патроле оружаних снага на јавним мјестима као што су жељезничке станице, аеродроми и вјерски објекти.

Француска је више пута била погођена смртоносним нападима џихадиста, укључујући масакр у концертној дворани Батацлан 2015. у којем су екстремисти отварали ватру на посјетиоце концерта и сатима држали таоце.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: