Андреа Лавфул-Сандерс

Водитељка открила истину о интервјуу са Бајденом па дала отказ

  • Извор: Агенције
  • 09.07.2024. 19:57

Радио водитељка Андреа Лавфул-Сандерс дала је оставку на радију Вурд (WURD) након што је признала да је њен интервју с америчким предсједником Џоом Бајденом укључивао питања која је унапријед одабрао Бајденов тим.

"Интервју је садржавао унапријед одређена питања Бијеле куће, што крши нашу праксу да останемо независна медијска кућа одговорна нашим слушаоцима", објавила је Сара Ломакс, предсједница и извршна директорица радио станице са сједиштем у Филаделфији, преноси Индекс.

"Као резултат тога, госпођа Лавфул-Сандерс и Вурд Радио споразумно су се разишли", додала је. Објаснила је како се радио станица поноси тиме што представља независан и поуздан извор за своју публику, примарно "црнце који живе у Филаделфији".

Бајден поново губи конце: ''Поносан сам што сам прва црна жена''

Бајден поново губи конце: ''Поносан сам што сам прва црна жена''

Нагласила је како кориштење унапријед договорених питања "угрожава повјерење" између радија и слушалаца.

Лавфул-Сандерс разговарала је с Бајденом прошле седмице и поставила му је четири питања о томе шта је на коцки на овим изборима, његовим постигнућима, његовом наступу у дебати и шта би поручио неодлучним гласачима.

У суботу је за Си-ен-ен потврдила да су та питања била на листи осам питања коју су јој предали Бајденови сарадници прије интервјуа.

"Питања су ми послана на одобрење. Ја сам их одобрила", навела је. Бајденов тим је накнадно објавио како више неће предлагати питања водитељима интервјуа.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: