Украјина

Велики руски напад на центар Лавова

  • Извор: Агенције
  • 04.09.2024. 07:39

Руске снаге јутрос су ракетирале центар Лавова. Погођене су стамбене зграде, избио је пожар. Градом одјекују сирене хитне помоћи.

Страхује се да под рушевинама има људи, спасилачке службе су на терену. Градоначелник је објавио да су погођене стамбене зграде недалеко од жељезничке станице.

Најмање двоје цивила је убијено, а 23 је рањено у Лавову у руском нападу изведеном хиперсоничним пројектилом, извијестили су гувернер Лавовске области Максим Козицки и градоначелник Андриј Садовји. У граду је усред ваздушне узбуне, под којом је била цијела Украјина, одјекнуло више експлозија.

Међу рањенима је петоро дјеце, међу њима и десетогодишњи дјечак. Према ријечима градоначелника, петнаест особа је након напада пребачено у локалне болнице.

Неколико зграда у близини главне жељезничке станице запалило се након удара. Најмање двије школе неће данас отворити своја врата, каже градоначелник. Спасилачке екипе су на мјесту напада.

Украјинске ваздушне снаге раније су упозориле на пријетњу напада беспилотним летјелицама и пројектилима у више регија Украјине, укључујући Лавовску област.

Лавов, смјештен отприлике 540 километара (око 335 миља) западно од Кијева, и даље је међу честим метама напада руских беспилотних летјелица и пројектила. Град је око 70 километара (отприлике 43 миље) источно од пољске границе, преноси Индекс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.