Новинар

"Већина Американаца није информисана" - Такер Карлсон најавио интервју са Владимиром Путином

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2024. 21:12

"Налазимо се у Москви. Овдје смо да интервјуишемо предсједника Русије, Владимира Путина. То ћемо ускоро и урадити", рекао је бивши новинар Фокс њуза, Такер Карлсон у објави на друштвеној мрежи Икс.

Он је у видео клипу објаснио зашто се одлучио на овај корак.

- Овакви интервјуи су ризични, очигледно. Зато смо о томе пажљиво размишљали претходних мјесеци. Ево зашто ово радимо - додао је он, а онда је услиједило објашњење.

- Прво, зато што је то наш посао. Ми смо новинари. Наша дужност је да информишемо људе. Двије године од почетка рата који је измијенио читав свијет већина Американаца није информисана. Они немају појма шта се дешава у овом региону, овдје у Русији или 1.000 километара даље у Украјини. А требало би да знају, јер пуно плаћају тај рат на начине које не разумију - истакао је Карлсон.

- Рат у Украјини је људска катастрофа. Погинуле су хиљаде људи. Читаве генерације младих Украјинаца. Највећа земља у Европи губи људе. Али дугорочни ефекти су још гори. Овај рат је преобликовао глобалне војне и економске савезе, као и посљедице које су услиједиле. На крају, испревртао је свјетску економију. Економски поредак који је важио послије Другог свјетског рата, систем који је гарантовао просперитет Запада више од 80 година, сада се распада веома брзо, а са њиме и доминација америчког долара - истиче Такер.

Карлсон каже како су у питању историјске промјене, које ће обликовати животе наших унука.

- Ово нису мале промјене. Ово су историјске промјене. Оне ће обликовати животе наших унука. Већина свијета ово добро разумије. Они могу да виде. Питајте било кога из Азије или са Блиског истока како ће изгледати будућност - нагласио је Такер те закључио:

- Не охрабрујемо вас да се сложите с оним што би Путин могао да каже у овом интервјуу, али вас позивамо да га погледате. Морате да знате што је више могуће. И да онда, као слободни грађани, а не робови, донесете одлуке - закључио је Карлсон.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Серија: Револуција 1917

    Серија: Револуција 1917

  • 21:00 Филм: Вероника је одлучила да умре (12+)

    Филм: Вероника је одлучила да умре (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм