Опрез

Упозорење за туристе: У Грчкој лажне монахиње продају бројанице и крстиће у љетовалиштима

  • Извор: Б92
  • 09.08.2024. 12:59

Лажне монахиње су се појавиле у омиљеним српским љетовалиштима.

У Грчкој, у омиљеним љетовалиштима Срба, појавиле су се лажне монахиње за које се претпоставља да варају људе тако што продају бројанице, крстиће и друге предмете који су, наводно, освештани у цркви.

Наводно, лажне монахиње ставе крстић или бројаницу туристима у руку и заузврат траже новац.

"Мало је чудно што су те монахиње прилазиле људима на плажама. Православна монахиња не посјећује плаже. Физички не можемо да их разликујемо од правих монахиња јер одора свима доступна, али је неопходно да оно што желимо да купимо, купимо тамо гдје знамо да је освештано", рекао је теолог Небојша Лазић у емисији Јутро на "ТВ Прва".

С обзиром на то да Срби углавном љетују у Грчкој и Црној Гори, најбоље је да посјете светиње које их занимају како не би дошло до непријатне ситуације.

Ми често видимо када неко надгледа просјаке, често присуствујемо злоупотреби инвалида или дјеце, како тада реагујемо?

"Некад је добро и да будемо свјесно преварени, јер ми пружамо од срца. Ти који контролишу бизнис не могу да злоупотребе ако неком купимо сендвич, чоколаду. Етика мора да прати вјеровање", истиче Лазић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.