Oprez

Upozorenje za turiste: U Grčkoj lažne monahinje prodaju brojanice i krstiće u ljetovalištima

  • Izvor: B92
  • 09.08.2024. 12:59

Lažne monahinje su se pojavile u omiljenim srpskim ljetovalištima.

U Grčkoj, u omiljenim ljetovalištima Srba, pojavile su se lažne monahinje za koje se pretpostavlja da varaju ljude tako što prodaju brojanice, krstiće i druge predmete koji su, navodno, osveštani u crkvi.

Navodno, lažne monahinje stave krstić ili brojanicu turistima u ruku i zauzvrat traže novac.

"Malo je čudno što su te monahinje prilazile ljudima na plažama. Pravoslavna monahinja ne posjećuje plaže. Fizički ne možemo da ih razlikujemo od pravih monahinja jer odora svima dostupna, ali je neophodno da ono što želimo da kupimo, kupimo tamo gdje znamo da je osveštano", rekao je teolog Nebojša Lazić u emisiji Jutro na "TV Prva".

S obzirom na to da Srbi uglavnom ljetuju u Grčkoj i Crnoj Gori, najbolje je da posjete svetinje koje ih zanimaju kako ne bi došlo do neprijatne situacije.

Mi često vidimo kada neko nadgleda prosjake, često prisustvujemo zloupotrebi invalida ili djece, kako tada reagujemo?

"Nekad je dobro i da budemo svjesno prevareni, jer mi pružamo od srca. Ti koji kontrolišu biznis ne mogu da zloupotrebe ako nekom kupimo sendvič, čokoladu. Еtika mora da prati vjerovanje", ističe Lazić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.